هایپراتوماسیون چیست؟


هایپراتوماسیون چهارچوب و مجموعه‎ای از فناوری‎های پیشرفته در جهت توسعه اتوماسیون سازمان است و هدف نهایی آن گسترش فرایند خودکارسازی اتوماسیون است.

فناوری‎های پیشرفته به کارگرفته شده در هایپراتوماسیون شامل مواد زیر است:

•         ابزارهای فرایندکاوی و دادهکاوی برای شناسایی و الویت‎بندی فرصت‌های خودکارسازی

•         ابزارهای توسعه اتوماسیون برای کاهش چالش‌ها و تقلاها و هزینه اتوماسیون هوشمند: شامل اتوماسیون رباتیک فرایند (RPA)- ابزارهای توسعه کم کد یا بدون کد، پلتفرم یکپارچه سازی به عنوان یک سرویس (iPaaS) و ابزارهای اتوماسیون ورک لود یا حجم کاری) workload automation tools)

•         ابزارهای منطق کسب‎و‎کار (Business Logic) برای سازوار کردن آسانتر و استفاده مجدد از اتوماسیون ، از جمله مدیریت هوشمند فرایند‌های کسب وکار، مدیریت تصمیم گیری و مدیریت قواعد کسب‎وکار.

•                     هوش مصنوعی (artificial intelligence) و ابزارهای یادگیری ماشین (Machine learning) برای گسترش قابلیت‎های اتوماسیون‎ها طیف وسیعی از ابزارها در این حوزه شامل پردازش زبان طبیعی (NLP)، تشخیص کاراکتر نوری، بینایی ماشینی machine vision ، عوامل مجازی و چت بات ها می‌شود.

برای خودکارسازی هر فرآیند کسب وکار ممکن، چندین فناوری، ابزار و پلت‌فرم به صورت هماهنگ با یکدیگر کار می‎کنند از جمله:

  • معماری رویداد محور نرم افزار
  • فرایند اضافی خودکار وظایف و ابزار تصمیم گیری
  • ابزارهای توسعهٔ بدون کد یا کم کد
  • بسته نرم افزاری
  • یادگیری ماشین
  • مدیریت فرایند کسب‎و‎کار (BPMS) و مجموعه‎های مدیریت هوشمند فرایند کسب و کار
  • اتوماسیون رباتیک فرایند
  • یکپارچه‎سازی پلتفرم به عنوان یک سرویس
  • هوش مصنوعی

 

اجزای هایپراتوماسیون

اجزای هایپراتوماسیون

 

اصطلاح هایپراتوماسیون hyperautomation)) در سال ۲۰۱۹ توسط شرکت مشاوره و تحقیقات فناوری اطلاعات گارتنر ابداع شده است. این مفهوم بازتاب این پیام است که فناوری اتوماسیون رباتیک فرایند (RPA) – رویکردی نسبتاً جدید و بسیار محبوب- در خودکارسازی فرایند‌های مبتنی بر رایانه از نظر مقیاس‎پذیری در سطح سازمان دچار مشکل است و تعداد اتوماسیون های محدودی را می‌تواند شامل شود.

هایپراتوماسیون برای استقرار استراتژیکی فناوری‎های مختلف اتوماسیون از جمله (اتوماسیون رباتیک فرایند)، چهارچوبی به طور جداگانه یا پشت سر هم در نظر می‎گیرد که به کمک هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی تقویت شده است.

هایپراتوماسیون به معنای یک رویکرد پیشرفته برای اتوماسیون است. عملکرد هایپراتوماسیون شامل چنین مواردی است: تشخیص این که چه مواردی باید خودکارسازی شوند، انتخاب مناسب ابزارهای خودکارسازی، چابکی در راه اندازی از طریق استفاده مجدد از فرایند‌های خودکارسازی‌شده و گسترش قابلیت‎های خود با استفاده از ویژگی‎های مختلف هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی.

ابتکارات هایپراتوماسیون اغلب از طریق یک مرکز تعالی هماهنگ می شوند که به هدایت تلاش‌های اتوماسیون کمک می‌کند.

هدف هایپراتوماسیون نه تنها صرفه جویی در هزینه‌ها، افزایش بهره‎وری و کسب کارایی از طریق خودکارسازی اتوماسیون، بلکه اتکا و بهره‌گیری از داده‌های جمع آوری‌شده و ایجاد شده توسط فرایند‌های دیجیتالی است.

هاپیراتوماسیون از فناوری های بسیاری استفاده می‎کند؛ از ابزارهای فرایندکاوی گرفته تا هوش مصنوعی.


چرا هایپراتوماسیون اهمیت دارد؟


هایپراتوماسیون چارچوبی برای توسعه، ادغام و بهینه‌سازی اتوماسیون سازمانی در اختیار شرکت ها قرار می‎دهد.

این چارچوب دنباله‌روی موفقیت اتوماسیون رباتیک فرایند است و محدودیت های آنها را برطرف می‎کند.

پیشرفت سریع اتوماسیون رباتیک فرایند نسبت به سایر فناوری های اتوماسیون به دلیل سهولت استفاده و ماهیت ذاتی (intuitive nature) آن است.

به عنوان نمونه از آنجایی که RPA (اتوماسیون رباتیک فرایند) بازتابی از نحوه تعامل افراد بااپلیکیشن‌ها است، کارکنان می‎توانند با ثبت نحوه اجرای یک کار، بخش یا تمام کار خود را خودکارسازی کنند و چون ربات‎ها از انسان ها الگوبرداری می‎کنند، وظایف خودکار را می توان از نظر سرعت، دقت یا سایر معیارهای کاربردی شرکت با عملکرد کارکنان در همان وظایف مشابه مقایسه کرد.

یکی از نواقص نسل اول اتوماسیون رباتیک فرایند، مقیاس پذیر نبودن این فناوری بوده است.

بر اساس ارزیابی سال ۲۰۱۹ گارتنر، تنها حدود ۱۳ درصد از شرکت ها توانستند طرح‌ها و برنامه‌های اولیه RPA خود را در مقیاس بزرگ‌تری در سازمان خود بکار گیرند.

هایپراتوماسیون شرکت ها را مجبور می‌کند تا در مورد مسئله انواع فناوری ها، بلوغ فناوری ها و فرایند‌ها جهت ارزیابی ابتکارات اتوماسیون چاره‌ای بیندیشیم.

از دیدگاه گارتنر در هایپراتوماسیون تمرکز بر این است که چگونه شرکت‌ها می‌توانند فرایندی برای خودکارسازی اتوماسیون بسازند. این موضوع هایپراتوماسیون را از دیگر چارچوب‌های اتوماسیون که به سادگی بر بهبود ابزارهای اتوماسیون یا از مفاهیم اتوماسیون مانند اتوماسیون فرایند دیجیتال (DPA)، اتوماسیون هوشمند فرایند (IPA) و اتوماسیون شناختی که بر خود اتوماسیون تمرکز دارند، جدا می‌کند.

هایپراتوماسیون یک گام به عقب برمی دارد تا چگونگی تسریع فرآیند شناسایی فرصت های اتوماسیون و سپس تولید خودکار مصنوعات اتوماسیون مناسب، از جمله بات ها، اسکریپت ها یا جریان های کاری که ممکن است از DPA، IPA یا مولفه های اتوماسیون شناختی استفاده کنند را بررسی کند.

یک ایده مکمل برای هایپراتوماسیون چیزی است که فورستر ریسرچ Forrester Research آن را تحلیل کارکنان دیجیتال می‌نامد، که بر عملکرد و فرایند نیز تمرکز دارد: به عنوان مثال، نحوه ردیابی هزینه توسعه، استقرار و مدیریت اتوماسیون ها جهت احتساب ارزش هزینه پرداخت شده. این تجزیه و تحلیل برای اولویت بندی تلاش های اتوماسیون آینده مهم است.

 


نحوهٔ عملکرد هاپیراتوماسیون


هایپراتوماسیون به جای ارجاع به ابزاری منفرد یا فناوری خارج از رده، با افزودن هوش بیشتر و استفاده از یک رویکرد مبتنی بر سیستم های گسترده‎تر به ارزیابی کارکرد اتوماسیون می‎پردازد.

این رویکرد بر جایگزین شدن اتوماسیون به جای نیروی کار و بهینه‌سازی فرایند‌های پیچیده برای حذف مراحل تاکید دارد.

سوال مهمی که پیش می‌آید این است که بهتر است چه کسی مسئول اتوماسیون باشد و چگونه انجام شود؟

  1. کارکنان خط تولید: که وظایف خسته کننده را برای خودکارسازی شناسایی می‎کنند
  2. کارشناسان فرایند کسب و کار: که فرصت های اتوماسیونی قابل مدیرت توسط بسیاری از افراد را شناسایی می کنند.

گارتنر ایده دوقلوی دیجیتال یک سازمان (DTO) را معرفی کرده است. دوقلوی دیجیتال یک سازمان یک نمایش مجازی از نحوه کار فرایند های کسب‎وکار است.

این مدل فرایندی با استفاده از ترکیبی از فرایندکاوی Process Mining و وظیفه‌کاوی Task Mining به طور خودکار ایجاد و به روزرسانی می‎شود.

فرایندکاوی به شما کمک می‎کند لاگ‎های نرم افزاری به دست آمده از سیستم های سازمان (مانند سیستم های CRM و ERP ) تجزیه و تحلیل کنید تا گردش‌های فرایندی را نشان دهد.

وظیفه کاوی از نرم افزار بینایی ماشین Machine Vision استفاده می‌کند که روی دسکتاپ هر کاربر اجرا می شود تا نمایی از فرایندهایی بسازد که چندین برنامه را در بر می گیرند.

 


هایپراتوماسیون در مقابل اتوماسیون


رویکردهای سنتی به اتوماسیون سازمانی بر بهترین راه برای پیاده سازی اتوماسیون در یک زمینه خاص متمرکز بودند. این اتوماسیون ها به شدت مختص یک بخش خاص از نرم افزار بودند. به عنوان مثال، اتوماسیون حجم کار از اسکریپت ها برای خودکار کردن بسیاری از فرایندهای بسیار تکراری استفاده می‌کند. ابزارهای BPM می‌توانند کارها را در چارچوب یک جریان کاری خاص خودکار کنند.

هوش مصنوعی، اتوماسیون قدیمی را گسترش می‌دهد تا وظایف بیشتری را انجام دهد، مانند استفاده از OCR برای خواندن اسناد، پردازش زبان طبیعی برای درک آنها، یا تولید زبان طبیعی برای ارائه خلاصه وضعیت به انسان.

هوش مصنوعی، اتوماسیون قدیمی را گسترش می‌دهد تا وظایف بیشتری را انجام دهد، مانند استفاده از OCR برای خواندن اسناد، پردازش زبان طبیعی برای درک آنها، یا تولید زبان طبیعی برای ارائه خلاصه وضعیت به انسان.

هایپراتوماسیون، نفوذ قابلیت‌های هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در اتوماسیون‌ها را آسان‎تر می‎کند که این قابلیت‎ها با استفاده از ماژول های از پیش‌ساخته شده از طریق اپ‌استورها یا مخازن سازمانی فراهم شده اند.

به کمک ابزارهای توسعه کم کد برای ایجاد اتوماسیون، دیگر به داشتن تخصص نیازی نیست. هایپراتوماسیون می‎تواند با استفاده از فرایندکاوی برای شناسایی و تولید خودکار نمونه‎های اولیه جدید، توسعه اتوماسیون را ساده‎تر کند.

امروزه بشر برای بهبود کیفیت این الگوهایی که به صورت خودکار تولید می‎شوند دست به تقویت آن ها می‎زند، اگرچه بهبود در هایپراتوماسیون باعث می‌شود از نیروی انسانی کمتر کمک گرفته شود.

ابزار فرایندکاوی و وظیفه‎کاوی می توانند به صورت خودکار دوقلوی دیجیتال یک سازمان (DTO ) را ایجاد کنند که به سازمان‌ها این امکان را می‎دهد تا نحوه تعامل عملکردها، فرایند‌ها و شاخص‌های کلیدی عملکرد را به منظور ارزش‎گذاری مصور کنند.

DTO می تواند به سازمان ها کمک کند تا ارزیابی کنند که چگونه اتوماسیون های جدید ارزش را هدایت می‌کنند، فرصت های جدید را خلق می‌کنند یا گلوگاه‌های جدید و پیش را که باید مورد توجه قرار گیرند را آشکار می‌سازد.

هوش مصنوعی (AI) و اجزای یادگیری ماشین به اتوماسیون‎ها کمک می‎کنند تا با محیط پیرامون خود به روش‎های مختلف در تعامل باشند. به عنوان نمونه، فناوری OCR متن یا اعداد داخل مقاله یا فایل  pdf را پردازش می‎کند. پردازش زبان طبیعی  می‌تواند اطلاعات را از اسناد استخراج و سازماندهی کند، مانند شناسایی اینکه یک فاکتور از کدام شرکت است، برای چیست و به طور خودکار این داده‌ها را در سیستم حسابداری ثبت ‎کند.

یک پلتفرم هایپراتوماسیون می‎تواند در رأس تمام فناوری‎های قبلی شرکت‎ها قرار بگیرد. یکی از درگاه‌های هایپراتوماسیون اتوماسیون رباتیک فرایند یا RPA است و تمام فروشندگان مطرح RPA، پشتیبانی از پردازش ماینینگ، تحلیل نیروی کار دیجیتال و یکپارچه سازی هوش مصنوعی را به آن اضافه می کنند. علاوه بر این، انواع دیگری از پلتفرم های اتوماسیون کم کد، شامل مجموعه های مدیریت فرایند‌های کسب وکار (BPMS/i smart BPMS)، پلتفرم یکپارچه سازی به عنوان یک سرویس (iPaaS)و ابزارهای توسعه کم کد، نیز پشتیبانی از مولفه های فناوری هایپراتوماسیون را اضافه می‌کنند.

 


مزیت‎های هایپراتوماسیون


۱. تقویت اتوماسیون اداری

به کمک اتوماسیون رباتیک فرایند می‌توانید مجموعه‌ای از کارهای تکراری و اضافی را خودکارسازی کنید تا کارها آسان‌تر شود اما به کمک هایپراتوماسیون می‌توانید کارهای بیشتری در این زمینه انجام دهید.

هایپراتوماسیون اجزاء و کامپوننت‌ها، ابزارها و فناوری‌های بسیاری را کنار هم قرار می‎دهد تا حد امکان خودکارسازی برای سازمان را تقویت کند و توانایی انجام کارهای بیشتری را فراهم می‌کند.

۲. فرایند‌های خودکارسازی‌شده

هایپراتوماسیون چه در فرایند‌های تکراری چه آنهایی که شامل استراتژی و تفکر منطقی هستند، هوش بیشتری را به اتوماسیون رباتیک فرایند اضافه می‎کند و شما را قادر می‌سازد بسیاری از فرایند‌های کسب‌و‌کار را خودکارسازی کنید و تلاش نیروی کار را به حداقل برسانید. در واقع نیروی کار شما  می‌تواند آزادانه کارهای مهم و خلاقانه‎تری انجام دهد و مابقی را به مهارت‌های ترکیبی هایپراتوماسیون بسپارد.

۳. تقویت همکاری تیمی

هایپراتوماسیون  می‌تواند با هر فرد و با هرچیزی ارتباط بگیرد. همه اجزا را – از تیم‌های مالی گرفته تا تیم‌های فناوری اطلاعات به عنوان بخشی از تحول جدید درگیر می‎کند و داده‌ها، فرایند‌ها و عملیات‎ها را به هم مربط می‌سازد. ترکیبی از اتوماسیون رباتیک فرایند ، ابزارهای هوشمند، ربات‌های نرم‌افزاری در تمام فرایند‌های اصلی سازمانی با کاربران در تعامل است و همکاری را برای کاربران آسان‌تر می‌کند.

۴. بهبود بهره وری

تجهیزکردن نیروی کار به مجموعه‌ای از ابزار گسترده منطبق بر آخرین فناوری‌های پیشرفته و افزایش دامنهٔ اتوماسیون، به نیروی کار کمک می‌کند تا کارهای بیشتری را با هزینه کمتر انجام دهند.

هایپراتوماسیون موانع را در سراسر زنجیره عملیات حذف می‌کند، فرایند‌ها را بهینه می‌کند و کارهای زمان‌بر نیروی کار را حذف می‌کند و تضمین می‎کند که نیروی کار روحیه بهره‌وری، هدایت‌گری و انگیزه بیشتری برای پیشبرد امور با رویکردی مثبت و نوآورانه‌تر داشته باشد.

۵. تجزیه و تحلیل و شناخت پیشرفته‌

کسب وکارها اکثرا منشأ ناکارمدی‎ها و حوزه‌های لازم برای بهبودکسب‌و‌کار خود را نمی‎توانند پیدا کنند وبه همین خاطر برای بازدهی بهتر فرایند‌های خود دست به بهینه سازی آن‌ها می‌زنند. اما برای انجام این کار،یعنی بهینه‌سازی فرایند‌های کسب‌و‌کار،  رهبران کسب‎سازمان نیاز به شناختی عمیق و کامل از داده‌های خود دارند که تنها با راه اندازی قابلیتهای تجزیه و تحلیل پیشرفتهٔ اتوماسیون این امر امکان‎پذیر است. هایپراتوماسیون با آزادسازی پتانسیل داده‌ها به تحول سازمان‎ها کمک می‎کند. علاوه بر این به سازمان‌ها کمک می‎کند تا نه تنها شیوه‌های فعلی کسب‎ ‎وکار را مشخص کنند بلکه بتوانند در مورد آینده پیش بینی کنند تا براساس آن اصلاحات و بهینه سازی‎ها صورت گیرد.

۶. افزایش چابکی کسب‎وکار

چابکی کسب وکار به معنای امکان رشد و تغییر کسب وکار شما براساس نیاز است. هایپراتوماسیون مقیاس پذیری بی حد و حصری برای شرکت‌تان تضمین می‎کند.

ابزارهای اتوماسیون هوشمند به صورت لایه‌ای در کنار هم و یا به صورت مستقل کار می‎کنند که همین باعث می‎شود که کسب وکارها راحت تر با پویایی‌های در حال تغییر سازگار شوند، فرصت‌های جدید را کشف کنند و در صورت لزوم توسعه یابند.

۷. مشارکت و رضایت بهتر کارمندان

هایپراتوماسیون کیفیت کار را بالا می‌برد و از فناوری‌های عصر جدید برای پیشبرد راحت کار توسط نیروی انسانی استفاده و احساس رضایت کارمندان را تقویت می‌کند.

همچنین هایپراتوماسیون همه، از جمله توسعه دهندگان نرم‌افزار تا تحلیلگران کسب و کار را در تحول دیجیتال مشارکت می‎دهد تا تعامل نیروی کار را افزایش دهد و محیط رقابتی و مشارکتی بیشتری فراهم ‎سازد.

۸. قابلیت دسترسی به داده‌های بهبودیافته و ذخیره‌سازی

هایپراتوماسیون با فرض یکپارچه‌سازی نرم‎افزار و فرایند‌ها ایجاد شده‎است که امکان تعامل یکپارچه بین ذخیره سازی داده‌ها و زیرساخت های ابری را فراهم می‌کند.

با تبدیل شدن مالتی کلود و هایبر کلاد multi-cloud/hybrid cloud به شیوه‌ای جدید و مقبول در میان کسب‌و‌کار، یکپارچه سازی سیستم ها به بخشی ضروری از تحول دیجیتال تبدیل می‌شوند که به سیستم ها این امکان را می دهد به راحتی با هم ارتباط برقرار کنند. در نتیجه سیستم‌های اصلی می‌توانند از یک منبع ذخیره به داده‌ها دسترسی داشته باشند. علاوه بر این ، افزودن هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در هایپراتوماسیون امکان ایجاد “دوقلوهای دیجیتال” digital twins را فراهم می‌کند که اساسا مدل های مجازی دارایی‎های فیزیکی و فرایند‌ها هستند.

۹. افزایش نرخ بازگشت سرمایه

هدف نهایی هر ابتکار جدید یا تحول، بهبود وضعیت فعلی و دستیابی به نتایج بهتر است.

هایپراتوماسیون امواج تغییر در سازمان را هدایت می‌کند تا در نهایت به بازگشت سرمایه خوبی منجر شود.

به عنوان مثال، اتوماسیون پردازش فاکتور را در نظر بگیرید. به جای اینکه رباتی اطلاعات را بخواند و استخراج کند، هایپراتوماسیون یک گام فراتر حرکت می‎کند و فرایند‌های چند لایه را قدم به قدم خودکارسازی می‌کند که به نتایجی بهتر تعبیر می‌شود و بازدهی موفقیت آمیزی به همراه آید.

۱۰- آماده‌سازی برای آینده

هایپراتوماسیون فراتر از اتوماسیون فرایند رباتیک عمل می‌کند که تنها به یک ربات اجازه می‌دهد تا یک سری از مراحل از یک کار به صورت خودکار انجام شود.

در عوض، این آینده‌نگری موجود در هایپراتوماسیون است که ماشین ها را قادر می‌سازد تا فرایند‌های کسب وکار را پردازش کرده، نحوه کار آن ها را درک کنند، به بهبود آن ها کمک کنند و و پیوسته بهتر و بهتر شوند.  یعنی حتی پس از سال ها ، سازمان‌ها برای رویارویی با شرایط آینده آمادگی دارند و از آنجایی که هایپراتوماسیون همراه با سازمان رشد و تکامل می یابد، خطر منسوخ شدن زیرساخت‌های فناوری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.

 


چالش های هایپراتوماسیون چیست؟


هایپراتوماسیون یک مفهوم جدیدی است و اکنون شرکت ها در مراحل اولیه نحوه اجرایی کردن آن هستند. از جمله بزرگترین مشکلات آن در زیر آمده است:

  • انتخاب استراتژی CoE برای سازمان

بعضی سازمان‌ها ممکن است با رویکردی متمرکزتر بهترین عملکرد را داشته باشند درحالی که دیگر سازمان‌ها برای مدیریت ابتکارات در مقیاس بزرگ‌تر، نتایج بهتری با رویکردهای توزیعی یا به اصطلاح فدرالی خواهند داشت.

  • ابزار

هیچ نرم‌افزار هایپراتوماسیون جادویی‌ای وجود ندارد. اگرچه فروشندگان برجسته اتوماسیون در حال ارتقای قابلیت هایپراتوماسیون خود هستند، شرکت ها برای اطمینان از قابلیت همکاری و یکپارچگی این ابزارها تلاش خواهند کرد.

  • امنیت و نظارت

طرح‌های برآمده از هایپراتوماسیون همگی می‎توانند از نظارت و تحلیل دقیق فرایند‌های کسب وکار بهره مند شوند که بخش‎های متعدد، خدمات و حتی محدودیت های کشوری را هم شامل می شوند . همچنین می‎توان مجموعه ای از خدمات امنیتی جدید و مسائل حریم خصوصی را به خدمات هایپر اتوماسیون اضافه کرد.

علاوه بر این، سازمان‌ها به سیستم امنیتی مناسبی نیاز دارند تا اسیب پذیری های امنیتی سیستم‌های خودکارسازی شده را بررسی کنند.

  • سنجه‌های نابالغ (Immature metrics )

ابزارهای ارزیابی هزینه و ارزش بالقوه اتوماسیون‌ها هنوز در مراحل ابتدایی خود هستند.

نظرسنجی Forrester نشان داده است که تنها حدود ۴۰٪ الی ۶۰٪ کدهای اتوماسیون را می‌توان با استفاده از ابزارهای موجود به طور خودکار تولید کرد.

هنگام ساخت اتوماسیون‌های قوی در مقیاسی واقعی، هنوز حضور نیروی انسانی و نیاز به بودجه حس می‌شود.

  • جلب موافقت نیروی انسانی

اکثر تامین‌کنندگان سیستم‌های اتوماسیون این روایت را مطرح می‌کنند که هایپراتواسیون نیروی انسانی را حذف می‎کند اما واقعیت این است که خودکارسازی، کارهای تکراری نیروی انسانی را حذف می‎کند. کارمندان باید متقاعد شوند ربات‌ها جای آنها را نمی‎گیرند تا دست از تلاش برندارند.

همچنین، متخصصیص ممکن است نسبت به ابزارهای نظارتی مختلف مورد استفاده در پروژه‌های اتوماسیون واکنش نشان دهند چرا که نگران سوء استفاده احتمالی از آن داده‌ها هستند.

 


نحوهٔ طراحی نقشه‎ راه هایپراتوماسیون


درجه موفقیت هایپراتوماسیون مانند دیگر نوآوری‌ها در کسب‎وکار، به کیفیت برنامه‎ریزی بستگی دارد.

طراحی نقشه راه‌ هایپراتوماسیون کمک می‎کند تا اهداف کلی خود را تقویت کنید و بر فعالیت‌ها تمرکز کنید.

چهار مرحله تاثیرگذار ذر نقشه راه هایپراتوماسیون :

۱-       نتایج کسب‎وکار مورد نظر خود را شناسایی کنید.

با پرسیدن چراها شروع کنید. پیاده‌سازی بدون مقدمهٔ هایپراتوماسیون به منظور بهره‎برداری از یک شیوه جدید، عواقب ناخوشایندی دارد. در واقع از هر ۱۰ پروژه فناوری ۴ مورد به شکست می‌انجامد چرا که از ابتدا هدفی روشن برای تیم مشخص نشده است.

هایپراتوماسیون چگونه می‌تواند برای سازمان شما سودآور باشد؟ آیا به دنبال فناوری‌هایی از نوع کم خطا و کم رسیک هستید؟ با استفاده از تجربه‌های راحت‌تر و جذاب‌تر برای مشتری، می‌توانید افزایش درآمد داشته باشید. شاید هدف اصلی شما، کاهش هزینه‌ها باشد. به منظور ایجاد یک برنامه قوی موفقیت آمیز لازم است اهداف خاص خود را که از طریق هایپراتوماسیون برآورده می‌شود مشخص کنید.

کلید استقرار موفقیت آمیز هایپراتوماسیون، اتخاذ یک دیدگاه جامع است؛ یک دیدگاه فراگیر که تمام افراد، دپارتمان‌های سازمانی و فرایندها را در بر گیرد. غیرممکن است که یک چشم انداز جامع از هایپراتوماسیون به صورت جزیره‌ای شکل بگیرد. کارشناسان فرایند متوجه شده‌اند که ۷۰ درصد ابتکارات دیجیتالی با شکست مواجه می شوند. زمان بگذارید و مشخص کنید که چگونه هایپراتوماسیون  می‌تواند برای کل سازمان شما اثربخش باشد ، نه فقط برای تیمی مستقل یا مجموعه‌ای از فرایند‌ها.

۲-     بهینه سازی فرایند‌ها با هدف مقیاس‌پذیر شدن

هایپراتوماسیون شامل اتخاذ گسترده استراتژی‌های اتوماسیون است، بنابراین مهم است که هر فرصتی را از دریچه مقیاس پذیری در نظر بگیرید چگونه عملیات را برای رشد جنبه های دیگر کسب وکار خود ساده کنید، یا آن را بیشتر گسترش دهید؟

هایپراتوماسیون نیاز به یک رویکرد کل نگر دارد که برای هر مرحله راه های آینده نگری را نشان دهد.

۳-      ترکیب هدفمند ابزارها را بررسی کنید

فناوری‌های پرمخاطب وسوسه برانگیز را را نادیده بگیرید و مطمئن شوید که هر ابزاری که انتخاب می‌کنید با نتایج کسب‌وکار دلخواه شما مطابقت دارد. به یاد داشته باشید که بهترین استراتژی‌های هایپراتماسیون هم نمی‌توانند جایگزین کامل انسان ها شوند. هایپراتوماسیون نیروی انسانی ارزشمند و ارزش‌ساز را از بند امور روتین و تکراری رها می‌کند و در عوض به آن‌ها اجازه می‌دهد پروژه‌هایی را دست ب‎گیرند که مجموعه مهارت‌هایشان به به درستی به کار گرفته شود.

به عنوان مثال اتوماسیون رباتیک فرایند و ابزارهای یادگیری ماشینی مجموعه‌ای از رویکردهای داده‌ای را تولید می‌کنند که احساسات مشتری را بررسی و رفتارهای کاربر را ارزیابی می‌کند. . اما، یک تیم بازاریابی برای داشتن کسب و کاری جدید همچنان باید نتایج به دست آمده را به تبلیغات خلاقانه تبدیل کند.

به همین ترتیب، هوش مصنوعی  می‌تواند تماس های دریافتی خدمات مشتری شما را اولویت بندی کند و تماس های با اولویت پایین را به چت بات ها و دستیاران مجازی ارسال کند. این کار به نمایندگان شما این امکان را می دهد تا مشکلات مشتری را که نیاز به یک رویکری ظریف تر دارند، به صورت لایه ای حل کنند. ترکیب مناسبی از ابزارها را برای اهداف خود پیدا کنید و آن ها را به روش ‌ای هدفمند در سازمان خود بکار گیرید.

۴-      ابزارهای انتخابی خود را در یک جعبه ابزار عملیاتی دیجیتالی رسوخ‌ناپذیر گرد هم بیاورید.

در رأس تحول دیجیتال سازمان شما جعبه ابزار عملیاتی دیجیتال حضور دارد. هنگامی که ابزارهای اتوماسیون به طیف گسترده ای از فعالیت‌ها مانند کشف، تجزیه و تحلیل، طراحی، اتوماسیون و ارزیابی تخصیص داده شود ، فهرست بی‌پایانی از گزینه‌ها پیش کشیده می‌شود. زمانی که فناوری خود را انتخاب و نهایی کردید، اهداف کلی و کاربرد تجاری منحصر به فرد سازمان خود را در نظر بگیرید.

از جمله فناوری‌های قابل بررسی شامل:

  • اتوماسیون رباتیک فرایند RPA

این ربات ها دنبال کننده قوانین تخصصی هستند و می توانند به سرعت داده های ساختار یافته برای انجام وظایف بایگانی، گزارش دهی، برچسب گذاری و کپی و پیست را بخوانند و درک کنند.

  • مدیریت فرایند‌های کسب و کار  هوشمند  IBPMS

یک مرکز پردازش متمرکز داده های سازمان، سیستم ها و افراد که داده‌ها را با هوش مصنوعی، منطق پیشرفته، و تجزیه و تحلیل در لحظه Real Time ترکیب می‌کند.

  • پلتفرم هوشمند به عنوان سرویس ipaaS  :

مدیریت جریان یکپارچه سازی در فضای ابری و بین فضای ابری و سازمان.

  • ابزارهای کم کد:

با استفاده از مجموعه ابزارهای کم کد، می‌توان توسعه برنامه و خدمات را سرعت ببخشید. به جای وابستگی شدید به فناوری اطلاعات یا زبان‌های برنامه نویسی، همه اعضای تیم شما می توانند با استفاده از بلوک‌های سازنده بصری ساده و کاربرپسند به توسعه سیستم کمک کنند.

  • هوش مصنوعی و یادگیری ماشین:

در حالی که فرایند رباتیک فرایند RPA پیشرو در اعمال قوانین سخت گیرانه برای مجموعه داده‌های ساختاریافته است، اما ابزارهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین می توانند از داده های آزادتر و بدون ساختار بیشتر بیاموزند. این فناوری  می‌تواند از عملکرد و نتایج برای تطبیق و بهبود پایگاه دانش خود در طول زمان بهره ببرد.

 


کاربردهای هایپراتوماسیون


کاربرد هایپراتوماسیون در صنعت سلامت

کاربرد هایپراتوماسیون در صنعت مراقبت‌های بهداشتی و سلامت خدمت‌رسانی بهتر به بیماران، حصول نتایج قوی‌تر و داده‌های دقیق‌تر است. از دیگر کاربردهای اتوماسیون، خودکارسازی چرخه‎های صدور صورتحساب، ارتباط با مشتری و مدیریت می‎باشد. همچنین می‌تواند به مدیریت پرونده بیمار، جمع آوری و تطبیق داده‌ها و ارائه نتایج کاربردی برای برنامه‎‎های درمانی دقیق‌تر رسیدگی کند.

هایپراتوماسیون همچنین اغلب برای اطمینان از انطباق با مقررات استفاده می‌شود، که برای بقا و موفقیت هر سازمان فعال در صنعت سلامت حیاتی است. همچنین می‌تواند برای مدیریت موجودی دارو و تدارکات، و برنامه ریزی کارکنان و سایر منابع استفاده شود. کاربرد هایپراتوماسیون در صنعت مراقبت های بهداشتی و سلامت پرشمار است و بازدهی آن در راستای  پیشرفت سازمان و همکاران و بهبود بیماران است.

زنجیره تأمین

بیماری همه گیر کرونا به شدت بر دریافت به موقع کالا تأثیر گذاشته است و سطح پایین کارکنان منجر به تأخیر در اجرای فرایند‌ها شده است و در بهترین حالت، با چالش لجیستیکی روبه‎رو شده‌ایم.

سیستم RPA، موجودی انبار را هر ۲۴ ساعت شبانه روز چک می‌کند یعنی سیستم همیشه حاضر است تا سطح موجودی و در دسترس بودن محصول را چک کند.

علاوه بر بررسی موجودی، از اتوماسیون رباتیک فرایند می‎توان برای تأمین کالا، قیمت‎گذاری، صدور صورتحساب، ، پیگیری و ورودی داده‌ها و نگهداشت سیستم استفاده کرد.

هایپراتوماسیون با حذف وابستگی دخالت انسان در فرایند‌های تکراری، می‌تواند سرعت، کارایی و دقت امور را افزایش دهد.

بانکداری و مالی

صنایع بانکی و مالی تحت فشاری دائمی هستند تا هزینه‌های خود را کاهش دهند، کارایی را افزایش داده و تجربه‌ای در دسترس و شخصی‌تر برای مشتری فراهم سازند.

هایپراتوماسیون می‌تواند شرایط را طویی برای کارمندان آماده کند که داده‌های با کیفیت‌تری ارائه دهند تا کارمندان بتوانند به شکل موثرتری از مدیریت فرایند‌های کسب و کار (BPM) برای ارائه اطلاعات به مشتریان استفاده کنند و به آن‌ها کمک کنند تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند.

از دیگر قابلیت‌های هایپراتوماسیون گزارش گیری از کارکرد Back end است که  ۲۴ ساعته از اپلیکیشن‌های مالی و بانکداری، تنظیمات و گزارش‌های مود نیاز پشتیبانی می‎کند هر دو صنعت بانکداری و مالی با حجم زیادی از داده‌ها سروکار دارند و مدیریت آن کار آسانی نیست . هایپراتوماسیون  می‌تواند وظایف مورد نظر را بهینه‌سازی کند، فرایند‌ها را تسریع کند، سازگارتر و کم خطاتر عمل کند.

برخی از نمونه های موفق بهره‌بردار از هایپراتوماسیون و ایده گارتنر عبارت است از:

  • شرکت  Airbus SE: از هایپراتوماسیون مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند تا رسید هزینه‌ها را پردازش کند و آنها را با فروشندگان و  هزینه‌های اضافی پذیرفته شده تطبیق دهد که براساس اینگونه هزینه‎ها ناهنجاری‌ها را شناسایی و در طول زمان تجربه کسب کنند. این امر زمان متوسط بین ارائه و تایید یک گزارش هزینه را از چند هفته به چند روز کاهش داد، و حجم کار بررسان را بیش از نصف کاهش داد.
  • شرکت فناوری اطلاعات آمریکایی Equinix : این شرکت از فناوری بینایی ماشینی Machine Vision برای خودکار‌سازی فرایند‌های حساب های پرداختنی استفاده می‎کند. هم‌چنین با استفاده از تکنولوژی OCR  داده‌های درج شده در فاکتور‌های با فرمت پی دی اف فروشنده را استخراج می‌کنند و تیم را مجبور می‌کند تنها استثناها و استخراج داده‌ها را با قطعیت آماری پایین بررسی کنند . این فرایند ۱۴ هزار ساعت در سال تیم مالی را آزاد می‎کند.

هر دو صنعت بانکداری و مالی نیز وابسته به بسیاری از مقررات regulation) ( و الزامات انطباق هستند .هایپراتوماسیون بسیاری از فرایند‌های اصلی این دو صنعت را متحول کرده است، و آنها را قادر می سازد تا این الزامات را با کارایی بیشتر و هزینه کمتر برآورده کنند.

صنعت خرده‌فروشی

صنعت خردده فروشی فرصت های اتوماسیونی بسیاری پیش رو دارد. خرده‌فروشی امروز بیش از هر زمان دیگری مبتنی بر سفارش آنلاین است و از برنامه‌های وفاداری استفاده می‌کند.

هایپراتوماسیون به کمک هوش مصنوعی می‌تواند فرایند‌های خط مقدم کسب‌و‌کار مانند بازاریابی هدفمند از طریق تبلیغات در رسانه های اجتماعی و بازاریابی ایمیلی ، تشخیص وفاداری از طریق تعاملات آنلاین و موارد دیگر را ساده و تسهیل کند.

هایپراتوماسیون  می‌تواند  هزینه‌ها را کاهش دهد و کارایی و درستی فرایند‌های پشت خط (Back end) خرده فروشی را بهبود بخشد که بر خرید، صدور صورتحساب، مدیریت تامین کننده‌ها، موجودی و حمل و نقل تأثیر می‎گذارد.

علاوه بر این، هایپراتوماسیون برای ردیابی و تجزیه و تحلیل شاخص‌های فروش نیز می‌تواند مورد  استفاده قرار گیرد. مانند قیمت‌گذاری رقابتی و بازخورد مشتری، فعال‎سازی سریع‌تر، امکان تصمیم‌گیری دقیق‌تر که در نتیجه باعث درآمد و سودآوری می‎شود.

 

 


خبرنامه پگاه آفتاب

برای دریافت جدیدترین مقالات و مطالب پایگاه دانش پگاه آفتاب ایمیل خود را وارد کنید.