استراتژی تحول دیجیتال شما در سال جدید چیست؟ آیا اتوماسیون دیجیتالی فرایند‌ها در آن جایی دارد؟

فوربز در گزارشی عنوان کرده که «اتوماسیون فرایند‌ها اساس و بنیانِ تحول دیجیتال است».

اتوماسیون فرایند‌ها اساس و بنیانِ تحول دیجیتال است.

برای پایان سال ۲۰۱۹ فارستر پیش‌بینی کرده ‌است که ۴۰ درصد از شرکت‌ها برای یافتن بهترین شیوهٔ ساختار‌‌دهی به فناوری و گردش‌کار‌ خود فریمورک‌هایی برای اتوماسیون خواهند داشت. با فهم این نکته که در بسیاری از سازمان‌ها اتوماسیون فرایند‌ فازی مرکزی در تحول دیجیتال است، در حال حاضر زمان این است که دربارهٔ نحوهٔ طی کردن گام‌های بعدی در اتوماسیون دیجیتالی فرایند صحبت کنیم.

۱. شناسایی فرایند‌های اصلی

پیش از هر چیز اگر هنوز اتوماسیون فرایند‌های خود را شروع نکرده‌اید شناسایی فرایند‌های بالغِ کسب‌‌و‌کار شما باید در اولویت اتوماسیون قرار بگیرند. فرایند‌هایی مثل فرایند درخواست خدمات پشتیبانی (تیکتینگ) و درخواست مرخصی. گستردن این فرایند‌ها در یک گردش‌کار به ما اجازه می‌دهد که کارها و وظایفِ داخل این فرایند را مورد شناسایی قرار دهیم؛ امری که برای اتوماسیون کاملاً لازم است.

فوربز در این مرحله توصیه‌ای کاربردی دارد: «نباید به یک‌باره اقدام به اتوماسیون همهٔ فرایند‌ها کرد. با فرایندی مثل «درخواست خرید» شروع کنید که فرایندی کاملا همه‌گیر و پرتکرار است و ذینفعان متعددی را در بر‌می‌گیرد.»

بسیاری از سازمان‌های موفق در تحول دیجیتال پیرو فلسفهٔ «با کوچک شروع کنید» بوده‌اند: با کوچک شروع کنید تا پیروزی‌های سریع به دست آورید؛ سپس آن را به فرایند‌های بیشتری گسترش دهید. بکارگیری این رویکردِ چابک باعث خواهد شد تا در زمانی کوتاه تاثیری عملیاتی در کسب‌و‌کار خود مشاهده کنیم.

با کوچک شروع کنید تا پیروزی‌های سریع به دست آورید؛ سپس آن را به فرایند‌های بیشتری گسترش دهید.

۲. هماهنگ‌سازی نقشهٔ راهِ دیجیتال با استراتژی سازمانی

اگر بخواهید هنگامِ پیگیری تحول دیجیتال به مزیت رقابتی جدید دست یابید نباید خود را محدود به پروژ‌های دیجیتالی‌سازی شخصی کنید. تحول دیجیتالِ حقیقی دربارهٔ نوآوری دیجیتالی و اکتشاف‌های جدید است. به همین خاطر است که کوچک شروع کردن و گسترش دادن تدریجی می‌تواند ارزش‌آفرین باشد. این تغییرات تکرار‌پذیر به شما برای دستیابی به اهداف کلی کسب‌و‌کارتان کمک کند.

از یک پلتفرمِ دیجیتالی‌سازی کسب‌و‌کاربه عنوان یک لایهٔ چابک میانی برای یکپارچه‌سازی سیستم‌های موجود خود استفاده کنید.

تحول دیجیتال در کسب‌و‌کار شما باید با استراتژی کلی سازمان شما هماهنگ شود. به همین منظور می‌شود نقشهٔ استراتژیکِ معماری کسب‌و‌کار خود را ترسیم کنید تا متوجه شوید در چه بخش‌هایی شکافِ سیستمی وجود دارد. وجود این شکاف‌ها چالشی برای اتصال سیستم‌ها به یکدیگر هستند. در این مرحله باید اطمینان حاصل کنیم که سیستم‌ها از بهترین شیوه‌های انجام کار پشتیبانی می‌کنند. یکپارچه‌سازی و ارکستراسیون شاه کلید هستند.

از یک پلتفرمِ دیجیتالی‌سازی کسب‌و‌کار شبیه سیستم مدیریت فرایند کسب و کار پگاه آفتاب به عنوان یک لایهٔ چابک میانی برای یکپارچه‌سازی یا ارکستراسیونِ سیستم‌های موجود خود استفاده کنید. در این صورت داده‌ و فرایند‌های پراکنده در طول سازمان یکپارچه خواهند شد. در این صورت قادر خواهید بود تا عملیات‌های خود را به گونه‌ای طراحی کنید که در آن تجربهٔ مشتری به اهداف مبتنی بر بازاریابی نزدیک شود.

۳. یکپارچه‌سازی اتوماسیون هوشمند با گردش‌کارِ کسب‌و‌کار

با بکارگیری اتوماسیون رباتیک فرایند‌ها و هوش مصنوعی در گردش‌کار‌ها حتی می‌توانیم بهره‌وری‌های بالاتری را نیز تجربه کنیم.

بر اساس گزارشی از فوربز، در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۰ درصد از شرکت‌ها و سازمان‌ها با ترکیب هوش مصنوعی (AI) و اتوماسیون رباتیک فرایند‌ها (RPA) کارهایی را به کارکنان دیجیتالی سپرده‌اند.  

ترکیب هوش مصنوعی و اتوماسیون رباتیک با فرایند‌های شما به اتوماسیون پیوسته در کسب‌و‌کار شما کمک خواهد کرد و باعث خواهد شد کارکنان از درگیر شدن روزافزون با فناوری‌هایی که کنترل وظایف اصلی را برعهده دارند اجتناب کنند.

در سال ۲۰۱۹ بیش از ۴۰ درصد از شرکت‌ها و سازمان‌ها با ترکیب هوش مصنوعی (AI) و اتوماسیون رباتیک فرایند‌ها (RPA) کارهایی را به کارکنان دیجیتالی سپرده‌اند.

استفادهٔ همزمان از اتوماسیون رباتیک فرایند‌ها و مدیریت فرایندهای کسب و کار  می‌تواند ارزش‌آفرینی بزرگتری در حیطهٔ اتوماسیون فرایند نسبت به کارگیری تنها یکی از این دو فناوری به ارمغان آورد. در حالی که اتوماسیون رباتیک فرایند به وظایف دستی، تکراری و قاعده‌مند می‌پردازد سیستم مدیریت فرایندهای کسب و کار هم به شما کمک می‌کند تا گردش‌کار‌های خود را طراحی و مدیریت و اتوماسیون پیوسته را دنبال کنید.

به همین ترتیب، هوش مصنوعی هم  مولفهٔ یادگیری ماشین را به فرایندهای شما اضافه کند و با استفاده از تحلیل داده‌ها توصیه‌هایی برای نحوهٔ بهبود بهره‌وری به شما ارائه دهد. ترکیب هوش مصنوعی و مدیریت فرایند کسب و کار در زمینهٔ درست خود به طور چشمگیری موجب بهبود تجربهٔ مشتری خواهد شد.