پروژهٔ انتقال سیگنالهای تولید واحدهای بخار نیروگاه منتظر قائم با موفقیت در این نیروگاه به بهرهبرداری رسید. طی این پروژه با نصب مبدلها و تجهیزات گردآوی داده و انتقال دادهٔ ساخت پگاه آفتاب که مبتنی بر اینترنت اشیاء توسعه یافتهاند، قرائت سیگنالهای مگاوات و مگاوار (توان اکتیو و توان راکتیو) واحدهای بخار نیروگاه شهید منتظر قائم انجام و این سیگنالها به شبکهٔ آیتی نیروگاه انتقال داده شد.
با نصب و راهاندازی این سیستم امکان قرائت دادهها با دورهٔ زمانی ۱۰۰ میلی ثانیه و ذخیرهسازی آنها در سرورهای معمول و استفاده در دستگاه و تجهیزات ذخیرهسازی داده در دیتابیسهای استاندارد فراهم شد. راهاندازی این سیستم و فراهم شدن امکان گردآوری این دادهها و دادههای مشابه دیگر در نیروگاه موجب صرفهجویی اقتصادی در نگهداری اطلاعات خواهد شد؛ و علاوه بر این باعث سهولت دسترسی افراد و کاربران مختلف در نیروگاه به این اطلاعات، متناسب با سطوح دسترسی و گروههای کاربری تعریف شده خواهد شد. همچنین در این سیستم امکان نمایش و پیمایش این دادهها بر بستر اینترنت هم به سادگی امکانپذیر است.
همچنین طی این پروژهٔ هوشمندسازی کسبوکار که با ترکیبی از تجهیزات IoT و راهکارهای نرمافزاری پگاه آفتاب بوده انجام پذیرفته است؛ اطلاعات استخراجشده در داشبوردهای انتقال سیگنال نیروگاه منتظر قائم طراحی و به نمایش درآمده، که این اتفاق امکان رصد آنی سیگنالهای توان اکتیو و راکتیو نیروگاه را میسر میسازد.
در سیستم انتقال سیگنال پگاه آفتاب علاوه بر این دادهها، انتقال هر نوع سیگنال مرتبط با پارامترهای علمیاتی تجهیزات هم قابل پیادهسازی است؛ و این امکان وجود دارد که با استفاده از این دادههای عملیاتی تجهیزات در سیستمهای مدیریت داراییهای فیزیکی و نرم افزار نگهداری و تعمیرات، برنامهریزیها و تصمیمهای دادهمحوری را حول محور نگهداشت با برنامه به اجرا گذاشت.
شرکت مدیریت تولید برق شهید منتظر قائم مجموعهای است که حدود سه درصد از برق کشور را تولید و در اختیار شبکه برق سراسری کشور میگذارد. این نیروگاه متشکل از چهار واحد بخار، هر کدام به ظرفیت تولید ۱۵۶/۲۵ مگاوات، شش واحد گازی، هر کدام به ظرفیت تولید ۱۱۶/۴ مگاوات و سه واحد بخار سیکل ترکیبی؛ هرکدام به ظرفیت تولید ۱۰۰ مگاوات است.
نیروگاه شهید منتظر قائم یکی از نیروگاههای بهرهبردار ERP نیروگاهی است که در کنار راهکارهای IoT پگاه آفتاب از سیستمهای مالی، اداری، منابع انسانی، رفاه و درمان، خدمات، انبار، تدارکات، اموال، برنامه ساز، نگهداری و تعمیرات و داشبورد مدیریت پگاه آفتاب نیز بهره میبرد.
برخی از توانمندیهای پگاه آفتاب در حوزه اتوماسیون صنعتی و راهکارهای مبتنی بر IoT:
- طراحی و ساخت تجهیز افق امن
- طراحی و ساخت مبدلهای صنعتی:
- مبدل ۲۰/۴ mA(۲۰/۰ ) به V ۱۰/۰ ایزوله تا ۱۰۰۰ ولت ـ وبالعکس ـ ۱ تا ۴ کاناله
- مبدل ۲۰/۴ mA(۲۰/۰ ) به V ۵/۰ ایزوله تا ۱۰۰۰ ولت ـ وبالعکس ـ ۱ تا ۴ کاناله
- مبدل ۲۰/۴ mA(۲۰/۰ ) به V ۳.۳/۰ ایزوله تا ۱۰۰۰ ولت ـ وبالعکس ـ ۱ تا ۴ کاناله
- طراحی و ساخت تجهیزات انتقال سیگنال بیسیم صنعتی
- طراحی و ساخت تجهیزات جمعآوری سیگنال (ِData Logger) و سرویسها و سامانههای تحلیل و مانیتورینگ دادهها
- طراحی و ساخت سنسورهای ارتفاع سنج لیزری
- طراحی و ساخت سنسورهای ارتفاع سنج اولتراسونیک
- طراحی و ساخت منبع تغذیههای خاص