راهکار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب

از طراحی نظام طبقه‌بندی و کدگذاری کالا و قطعات تا یکپارچه‌سازی داده‌ها با نرم‌افزار انبار و موجودی

یک راهکار جامع چند لایه نه فقط یک نرم‌افزار

خدمات و نرم‌افزار راهکار مدیریت کالا و قطعات یدکی

راهکار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب تنها یک نرم‌افزار نیست. بلکه مجموعه‌ای از خدمات و راهکارهای نرم‌افزاری است که از طریق آن، متناسب با شرایط و نیازمندی‌های سازمان و استاندارد‌های موجود بهینه‌ترین نظام طبقه‌بندی را تعیین و پس از استخراج کلاس‌ کالاها و قطعات، مکانیزم شناسایی معین و مشخصه‌های تکمیلی هر طبقه از کالا را مشخص خواهیم کرد. در گام بعدی، تشکیلات و گردش‌کار شناسایی کالاهای جدید و  بازشناسایی کالاهای موجود را طراحی و در نرم افزار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب پیاده‌سازی خواهیم کرد. در پایان بر اساس شناسایی انجام‌شده و بهروش تعیین‌شده برای کدینگ کالا و قطعات، کدگذاری اقلام در نرم‌افزار انجام خواهد شد.

ما در این راهکار هدفمان ارائهٔ خدمات و ابزاری نرم‌افزاری است که سیستم مدیریت کالا و قطعات یدکی را در امتداد مدیریت انبار و موجودی‌ها، مدیریت زنجیرهٔ تامین کالا و مدیریت نگهداری و تعمیرات به خدمت بگیرد.

نرم‌افزار مدیریت کالا و قطعات یدکی

از تعیین گروه‌های کالا، امکان کلاسه‌بندی و طبقه‌بندی کالاها و قطعات تا تعیین ساختار درختیِ طبقه‌بندی کالا‌ها و قطعات و اتصال به سیستم‌های انبار و موجودی

خدمات مشاوره‌ و اجرا

خدمات ما شامل نیازسنجی، تببین و طراحی روش طبقه‌بندی، طراحی فرایند شناسایی کالاهای جدید و بازشناسایی کالاهای موجود، تیم‌سازی و آموزش کارکنان سازمان جهت بکارگیری نظام طبقه‌بندی و مشاوره و نظارت بر اجرا است

نرم افزار مدیریت انبار و موجودی‌ها

قطعات یدکی و مواد مصرفی تعریف‌شده در نرم افزار مدیریت کالا و قطعات یدکی را می‌توان با گردش کالا و قطعات و تراکنش‌های آن‌ها در سیستم مدیریت انبار و موجودی‌های پگاه آفتاب یکپارچه ساخت تا به یک نظام دیجیتالی و متمرکز مدیریت کالا و قطعات در سراسر سازمان دست یافت.

از مشاوره تا توسعه سفارشی

خدماتی که ارائه می‌دهیم

پگاه آفتاب با ارزیابی دقیق نیازهای سازمان شما از طراحی نظام جدید طبقه‌بندی کالا تا اجرای گام‌های طبقه‌بندی، شناسایی و کدینگ کالا در کنار شما خواهد بود و با توانمندسازی تیم سازمانی شما و دیجیتالی‌سازی این نظام به روان‌تر‌شدن مدیریت دارایی‌های فیزیکی در سازمان شما کمک خواهد کرد.

مشاوره

کدینگ کالا محصول نظام طبقه‌بندی کالا و قطعات یدکی است. و این موضوع همیشه برای سازمان‌ها امری دشوار و چالش‌برانگیز بوده است. خدمات پگاه آفتاب با تببین یک نقشهٔ راه مدون مسیر این تحول بزرگ را هموار می‌سازد.

شناسایی قطعات و کالا

پس از تعیین نقشهٔ راه و پیاده‌سازی ساختار طبقه‌بندی کالا، پگاه افتاب آماده است تا با تیم متخصص و باتجربهٔ خود نسبت به شناسایی کالاها و قطعات یدکی سازمان شما بر اساس نظام طبقه‌بندی برگزیده اقدام کند.

کدینگ استاندارد اقلام

بر اساس نیازمندی و خصوصیات سازمان شما و با استفاده از بهروش‌های جهانی، یکی از روش‌های کدینگ و طبقه‌بندی کالا از جمله TATA، TMC، GS1، GPC، MESC، SFI و یا استفاده از روش‌های دیگر پیاده‌سازی خواهد شد.

استقرار راهکار نرم افزاری

پس از تببین نظام طبقه‌بندی، شناسایی و کدینگ کالا و قطعات یدکی، این نظام و فرایند‌های شناسایی در راهکار نرم‌افزاری مدیریت قطعات یدکی و مواد مصرفی پگاه آفتاب پیاده‌سازی و عملیاتی خواهد شد و این سیستم با سیستم‌های دیگر مرتبط یکپارچه‌سازی می‌شود.

آموزش و پشتیبانی

در حین و پس از طراحی و پیاده‌سازی نظام طبقه‌بندی، شناسایی و کدگذاری کالا و قطعات یدکی و استقرار راهکار‌های نرم‌افزاری لازم، امکان بهره‌گیری از خدمات پشتیبانی حرفه‌ای و آموزش‌های لازم جهت تیم‌سازی در سازمان شما و تضمین استفادهٔ پایدار از سیستم مدیریت کالا و قطعات بدکی میسر است.

توسعهٔ سفارشی

در صورت نیاز به سفارشی‌سازی راهکار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب با نیازمندی‌ها و الزامات منحصر‌به‌فرد سازمان شما این راهکار به دلیل ساختار منعطف خود در سریع‌ترین زمان ممکن امکان سفارشی‌سازی را خواهد داشت و تیم توسعهٔ محصول ما در کنار شما خواهند بود.

دستاورد‌های مورد انتظار از محل بهره‌برداری سیستم مدیریت کالا و قطعات یدکی از پگاه آفتاب

دقت در شناسایی، جستجو و تایمن کالا
دقت در شناسایی، جستجو و تامین کالا ۹۵%
دقت در موجودی انبار
دقت در موجودی انبار ۹۷%
کاهش موجودی انبار
۲۰%
اتوماسیون فرایند‌های شناسایی و کدینگ
اتوماسیون فرایند‌های شناسایی و کدینگ ۱۰۰%
کالاها و قطعات تکراری
۰%

نرم افزار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب

راهکار مدیریت کالا و قطعات پگاه آفتاب-min

در نرم افزار مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب​ امکان تعیین گروه‌های کالا، کلاسه‌بندی و طبقه‌بندی کالاها و قطعات، تعیین ساختار درختیِ طبقه‌بندی کالا‌ها و قطعات، امکان تعریف مشخصه‌های تکمیلی به ازای هر کلاس، امکان تعریف تیم‌های شناسایی، طراحی و پیاده‌سازی فرایند‌های شناسایی وجود دارد و و در خلال فرایند شناسایی و پس از ثبت اطلاعات و تایید داده‌های ثبت‌شده، درخواست‌های شناسایی منجر به ایجاد کالا در بانک کالای انبار می‌شود و کد کالا به آن‌ها اختصاص داده می‌شود. هم‌چنین سازمان می‌تواند با استفاده از این نرم افزار برای تمامی کالاهای موجود در انبار کاتالوگ الکترونیکی ایجاد کرده و آن را بین واحدهای تامین و کنترل موجودی، تولید، مالی، نگهداری و تعمیرات و دیگر واحد‌های سازمانی که با کالا و قطعات یدکی سر و کار دارند به اشتراک بگذارد.

کالای شناسایی شده
۰ +
سازمان بهره‌بردار
۰
کاربر حرفه‌ای
۰ +

اجزای نرم افزار مدیریت کالا و قطعات پگاه آفتاب

طبقه‌بندی و کلاسه‌بندی کالا

قلب سیستم مدیریت کالا تهیهٔ ساختار درختی طبقه‌بندی یا کلاسه‌بندی کالا است. این ساختار با دسته‌بندی کالاها بر اساس گروه و ماهیت استفاده در شناسایی کالاها کمک می‌کند. به ازای هر کلاس امکان تعیین مشخصه‌های تکمیلی جهت شناسایی هر قلم کالا وجود دارد و در داخل نرم‌افزار امکان انواع طبقه‌بندی کالا اعم از TATA، MESC، TMC و دیگر متدها فراهم است.

مدیریت واحد‌های اندازه‌گیری

یکی از دغدغه‌های سیستم‌های مدیریت انبار و موجودی‌ها، وجود کالاهایی است که با واحد‌های اندازه‌گیری مختلف در سازمان گردش دارند. در سیستم پگاه آفتاب می‌توان کالاها را با واحدهای اندازه‌گیری استاندارد تعریف کرد و بر اساس تبدیل خودکار سیستمی واحد‌های فرعی، تراکنش‌های مرتبط با اقلام را جاری ساخت و از تکرار تعریف کالاهای مشابه جلوگیری می‌کند.

فرایند شناسایی کالا

شناسایی کالا فعالیتی چند‌وظیفه‌ای است و برخلاف رویه‌های مرسوم، کالا باید توسط کارشناسان فنی تعریف شود. از آن‌جا که تعریف یک کالای جدید نیاز به تعیین کلاس کالا و مشخصه‌های عمومی، تکمیلی و اختصاصی (مربوط به مجموعه‌های هلدینیگ) آن است؛ انجام این کار و تایید آن توسط یک نفر امری محال است. این سیتم امکان تعریف کالاهای جدید مورد نیاز کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف سازمان را در قالب یک فرایند کاملاً اتوماسیون‌شده فراهم می‌کند.

فرایند بازشناسایی کالاهای موجود

برای بهینه‌سازی نظام طبقه‌بندی مورد استفاده در طول زمان نیاز است که تغییراتی در اطلاعات ثبت‌شده و اصلاحاتی در طبقه یا مشخصه‌های کالاهای از قبل تعریف‌شده اعمال شود. لازمهٔ این موضوع امکان بازبینی کالاهای تعریف‌شده و تراکنش‌های قبلی هر کالا است. سیستم پگاه آفتاب این امکان را در اختیار سازمان قرار می‌دهد که این فرایند را نیز به صورت کاملاً دیجیتال انجام دهد.

کدگذاری و مدیریت کالا

معمولاً کدگذاری کالاها بر اساس ساختار کلاسه‌بندی آن‌ها صورت می‌گیرد. هر چند که ممکن است بر اساس الگو و طبقه‌بندی انتخاب‌شده، کاراکترها یا عباراتی نیز به ابتدا و انتهای هر کالا اضافه گردد. نرم‌افزار مدیریت کالا و قطعات پگاه آفتاب این امکان را دارد که بتوان انواع الگوهای کدگذاری (مانند استفاده از ساختار کلاس برای کدگذاری، استفاده از مشخصه‌های عمومی و تکمیلی و ..) را برای کالا و قطعات سازمان تعریف کرد.

داشبورد مدیریت کالا و موجودی‌ها

از آن‌جا که سامانه پگاه آفتاب برای مدیریت کالا و قطعات یدکی در سازمان‌های هلدینگی توسعه داده شده است؛ این امکان در داخل سیستم وجود دارد که آمار و اطلاعات مربوط به شناسایی و بازشناسایی، آمار و ارقام مرتبط با تخصیص کالا در زیرمجموعه‌های سازمان و گردش کلی و موجودی کالا و قطعات در قالب داشبورد‌های تعاملی فراهم باشد.

مدیریت فرایند و گردش‌کار

موتور فرایند و طراحی گردش‌کار موجود در سیستم مدیریت کالا و قطعات یدکی پگاه آفتاب این اجازه را به سازمان می‌دهد که با تعریف گردش‌کار‌های موجود در سازمان و اعمال قواعد کسب‌و‌کار به راحتی فرایند‌های مربوط به مدیریت کالا را در تمام واحد‌های سازمانی به جریان بیاندازد. هم‌چنین سازمان می‌تواند در صورت نیاز در کوتاه‌ترین زمان ممکن و بدون وابستگی به پگاه آفتاب تغییرات موردنظر در گردش‌کار‌های خود را در محیط بصری طراحی فرایند سیستم اعمال کند.

مدیریت کاربران

با سهولت تمام راهبران سیستم امکان مدیریت کاربران و تعیین اشخاص، نقش‌ها، پست‌های سازمانی و سطوح دسترسی هر کاربر به اجزای مختلف سیستم را در اختیار خواهد داشد.

مزایای بهره‌برداری از نرم افزار مدیریت کالا و قطعات

خلق زبان مشترک

فارغ از استفادهٔ کالاها و قطعات در سیستم و تجهیزات متنوع، با شناسایی واحد و مشخص شدن موارد مصرف و کاربرد هر کالا و قطعه در سیستم باعث خواهد شد تمام ذینفعان اقلام و قطعات در کل سازمان هر کالا یا قطعه یدکی را با نام و کدی واحد و با مجموعه‌ای از مشخصات عمومی و تکمیلی مشخص و یکپارچه مورد استفاده قرار دهند.

کنترل قدرتمند موجودی

با شناسنامه‌دار کردن کلیه کالاها و قطعات یدکی و ارتباط این اقلام با سیستم‌ها و تجهیزات سازمان، این امکان به وجود می‌آید که با تجزیه و تحلیل درجهٔ بحرانیت تجهیزات سازمان و استفاده از داده‌های تجهیزات در داخل سیستم مدیریت موجودی قطعات یدکی را با دقت بالا پیش برده و تصمیم‌گیری‌های بهینه‌تری در خصوص موجودی کالا و قطعات اتخاذ شود.

صرفه‌جویی زمانی و مالی

با شناسنامه‌دار کردن و رهیابی آسان اقلام می‌توان به راحتی دربارهٔ اقلام مازاد، راکد و میزان ذخیرهٔ احتیاطی کالاها و قطعات یدکی تصمیم‌گیری نمود و با تعیین نوع ارتباط اقلام یا تجهیزات و جلوگیری از خلاء موجودی اقلام در زمان‌های لازم از هدررفت منابع جلوگیری کرد.

دسترسی‌پذیری بیشتر

با شناسایی و طبقه‌بندی کالا و قعطات سازمان قادر است متناسب با وظایف هر فرد در سازمان دسترسی هر کاربر را به کلاس کالای مورد نیاز را به آسانی تعریف کند؛ تا آن فرد به صورت آنلاین و بی‌واسطه اطلاعات کالاها و قطعات مورد نیاز خود را به دست آورد. این اتفاق باعث دسترسی‌پذیری با سهولت و شفافیت بیشتری در تمام سازمان می‌شود.

سهولت در انبارگردانی

دسترسی به تمام اطلاعات و جزئیات کالا در داخل سیستم نرم‌افزاری باعث خواهد شد که عملیات انبارش و انبار‌گردانی با دقت بالایی و متکی بر داده‌های دقیق انجام پذیرد. وجود یک نظام طبقه‌بندی یکپارچه نیز باعث خواهد شد چیدمان اقلام در انبار ساختارمند شود، یافتن اقلام ساده و سریع باشد و کنترل‌های دوره‌ای با مشخصه‌های بیشتری از کالا و با اطمینان خاطر انجام شود.

افزایش آپتایم

شناسایی قطعات یدکی و مدیریت موجودی‌ها در سیستم، خصوصاً برای اقلام و تجهیزاتی که در پایداری تولید تاثیر بسزایی دارند و امکان برنامه‌ریزی برای موجودی هر قطعه  (مانند تعیین بازهٔ سفارش و سفارش مجدد) به کاهش زمان توقف تجهیزات، کاهش دفعات و مدت زمان خرابی‌ها بیانجامد و قابلیت دسترسی‌پذیری، قابلیت اطمینان و در نهایت آپتایم تجهیزات را ارتقا دهد.

پروژه‌های انجام شده

تحول دیجیتال

پروژه ساماندهی فرایندهای مدیریت کالا در نیروگاه‌های سازمان آب و برق خوزستان

سازمان آب و برق خوزستان به عنوان متولی آب‌های سطحی و زیر زمینی عهده‌دار انجام مطالعات در برنامه‌ریزی منابع آبی، احداث سدهای (مخزنی، انحرافی، تنظیمی)، شبکه‌های آبیاری و زهکشی، نیروگاه‌های برق آبی، توسعه منابع آب و خاک و بهره‌برداری و حفاظت از این منابع می‌باشد. این پروژه در گام‌های زیر عملیاتی شد:

۱٫      طراحی و ایجاد ساختار تشکیلاتی مورد نیاز پروژه

۲.     طراحی نظام طبقه‌بندی و کدگذاری کالاها (قطعات یدکی و مواد مصرفی)

۳.    تبیین، تحلیل و طراحی فرایند «شناسایی کالاهای جدید»

۴.    تبیین، تحلیل و طراحی فرایند «بازشناسایی کالاهای موجود» در انبارها

۵.     استقرار سامانه نرم‌افزاری مورد نیاز برای پوشش فرایند «بازشناسایی کالاهای موجود» در  هر یک از انبارها با در نظر گرفتن یکپارچگی لازم با سامانه انبار

۶.     استقرار سامانه نرم‌افزاری مورد نیاز برای پوشش فرایند «درخواست شناسایی کالاهای جدید» مورد نیاز در آینده

۷.     آموزش نظام طبقه‌بندی و کدگذاری کالا و رویه‌های اجرایی و نظارتی شناسایی کالاهای موجود و درخواست‌های شناسایی کالاهای جدید به اعضای تیم‌های اجرایی شناسایی کالا

۸.    پیاده‌سازی، تحلیل، طراحی گزارش‌ها و شاخص‌های عملکردی و عملیاتی مورد نیاز سازمان از سامانه مدیریت کالا و قطعات یدکی و پیاده‌سازی داشبوردهای مورد نیاز

سد و نیروگاه کرخه

سد کرخه، یکی از بزرگ‌ترین سدهای خاکی دنیا و بزرگ‌ترین سد خاکی در خاورمیانه است

سد و نیروگاه شهید عباسپور

سد شهید عباسپور یا سد کارون ۱ یکی از بزرگ‌ترین سدهای ایران است که بر روی رودخانه کارون در ۵۰ کیلومتری شرق مسجد سلیمان احداث شده‌است.

سد و نیروگاه کارون ۳

نیروگاه کارون ۳- یک نیروگاه زیرزمینی- با گنجایش ۲۲۸۰ مگاوات و تولید سالیانه ۴۱۷۲ میلیون کیلووات ساعت، برق مورد نیاز ایران را در زمان اوج مصرف تأمین می‌نماید.

سد و نیروگاه مارون

سد مارون سدی خاکی است که بر روی رود مارون در ۱۵ کیلومتری شمال بهبهان قرار دارد. این سد آب مورد نیاز کشاورزی و نیروی برق‌آبی را تأمین می‌کند.

سد و نیروگاه دز

سد دز یک سد بتُنی برق‌آبی است که بر روی رودخانه دز در ٢٣ کیلومتری شمال اندیمشک احداث شد. نیروگاه این سد دارای قدرت نصب ۵۲۰ مگاوات می‌باشد.

سد و نیروگاه مسجد سلیمان

ظرفیت این نیروگاه دو هزار مگاوات است که در دو فاز ۱۰۰۰ مگاواتی اجرا شده‌است. تولید انرژی سالیانه این نیروگاه زیرزمینی ۳۷۰۰ میلیون کیلووات ساعت است.

دیگر مشتریان ما

تعدادی از بهره‌برداران سیستم‌های مدیریت کالا و قطعات یدکی، انبار و موجودی‌ها و سیستم بازرگانی و تدارکات

سوال‌های متداول

جواب پرسش‌های شما دربارهٔ نرم افزار کدگذاری قطعات پگاه آفتاب این‌جا است

هرچند وجود نرم‌افزار تاثیر زیادی در نظام‌مند شدن مدیریت کالا و قطعات یدکی دارد؛ اما نکته مهم این است که مدیریت کالا و قطعات یدکی یک پروژه نیست بلکه فرایندی مستمر است و مانند فرایند‌ها و تراکنش‌های انبار، فرایند‌های مدیریت کالا و قطعات یدک نیر باید در سازمان به صورت مستمر جاری و بهینه‌سازی شود. انتخاب سیستم و استاندارد طبقه‌بندی مناسب و منطبق با شرایط هر سازمان و هم‌چنین بومی‌سازی استاندارد و بهروش برگزیده و هم‌چنین تیم‌سازی و آموزش تیم‌های داخل سازمانی نیز بسیار اهمیت دارد. پگاه آفتاب این آمادگی را دارد که در تمام مراحل این پروژه در کنار شما باشد.

سیستم مدیریت کالا و قطعات یدکی یک سیستم محوری است و حتماً باید اطلاعات کالاها و مشخصه‌های تکمیلی گردآوری‌شده در این نرم‌افزار در سیستم‌های دیگر سازمان مانند مدیریت انبار، مدیریت تدارکات و سفارشات و نگهداری و تعمیرات مورد استفاده قرار گیرد. راهکار پگاه آفتاب این امکان را دارد تا با تمام سیستم‌های مرتبط یکپارچه شود.

برای شناسایی کالاها و قطعات یدکی به ازای گروه‌های اصلی کالا مانند کالاهای مکانیکی، الکترونیک، ابزار دقیق، ایمنی، بهداشت، فناوری اطلاعات و … ابتدا باید تیم‌های شناسایی را تعیین کرد. هر تیم قادر است به طور متوسط در هر ساعت ۴ تا ۶ کالا را شناسایی کند. به طور مثال برای شناسایی اقلام یک انبار با حدود ۱۰ هزار قلم کالا با سه تیم شناسایی (در مجموع شش نفر) حدوداً ۴ تا ۶ ماه زمان نیاز خواهد بود.