به موجب قراداد منعقد شده با سازمان آب و برق خوزستان، پگاه آفتاب با ارائه خدمات مشاوره طراحی و همراهی در پیادهسازی نظام طبقهبندی و مدیریت کالاها و ارایه راهکارهای نرمافزاری در پروژهٔ تحول دیجیتال مدیریت انبار، قطعات یدکی و مواد مصرفی سازمان آب و برق خوزستان، بزرگترین سازمان در صنعت نیروی استان خوزستان، مشارکت خواهد کرد.
این پروژه بخشی از عملیات بهینهسازی و سازماندهی یکپارچه و متمرکز مدیریت انبار و قطعات یدکی و مواد مصرفی سازمان آب و برق خوزستان است که به موجب ماموریت حیاتی این سازمان در مدیریت منابع آبی و تامین انرژی و آب شرب در گسترهٔ استان خوزستان و همچنین به دلیل تعدد نیروگاهها و شرکتهای تحت مسئولیت و پراکندگی جغرافیایی آنها از اهمیت زیادی برخوردار است.
سازمان آب و برق خوزستان به عنوان یکی از بزرگترین مجموعههای مدیریت آب و انرژی در کشور متولی آبهای سطحی و زیرزمینی، عهدهدار انجام مطالعات در برنامهریزی منابع آبی، احداث سدهای مخزنی، انحرافی و تنظیمی، شبکههای آبیاری و زهکشی، نیروگاههای برق آبی، توسعه منابع آب و خاک و بهرهبرداری و حفاظت از این منابع در استان خوزستان است.
فاز اول این پروژه متمرکز بر خدمات مشاوره در حوزهٔ طراحی نظام طبقهبندی، شناسایی و کدگذاری اقلام یدکی و مواد مصرفی و اتوماسیون فرایندهای مدیریت طبقهبندی و شناسایی کالاهای سازمان آب و برق خوزستان و شرکتهای تابعه است.
پگاه آفتاب در این بخش از پروژه نسبت به طراحی نظام طبقهبندی و کلاسهبندی کالاها، تشکیل کمیتههای راهبری و اجرایی، آموزش و توانمندسازی اعضای این کمیتهها و نظارت بر شناسایی و کدگذاری کالاها اقدام خواهد کرد.
همچنین در این مرحله از همکاری راهکار نرمافزاری پگاه آفتاب برای طراحی و اتوماسیون فرایندهای شناسایی اقلام یدکی و مواد مصرفی و شناسایی مجدد آنها در سازمان آب و برق خوزستان و شرکتهای تابعه استقرار خواهد یافت.
در فاز دوم این پروژه، با هدف ایجاد امکان مدیریت یکپارچه و متمرکز انبارها و موجودی آنها، راهکار نرمافزاری مدیریت انبار و موجودی پگاه آفتاب در نیروگاهها و شرکتهای تابعهٔ سازمان آب و برق خوزستان شامل سد و نیروگاه مسجد سلیمان، سد و نیروگاه شهید عباسپور، سد و نیروگاه دز، سد و نیروگاه مارون، سد و نیروگاه کارون ۳ و شرکت نصب و تعمیر نیروگاههای برق آبی خوزستان استقرار مییابد.
از اهداف این پروژه میتوان به امکان مدیریت یکپارچه و متمرکز اقلام یدکی و مواد مصرفی در تمام سدها، نیروگاهها و شرکتهای تابعهٔ سازمان، بهینهسازی ساختار اطلاعاتی داراییهای فیزیکی سازمان، ساماندهی فرایندهای سفارشگذاری، خرید، ساخت داخل و بازسازی منطبق با شرایط تحریمی، بهرهبرداری بهینه از اقلام پراکنده در شرکتهای مختلف سازمان و کاهش هزینهٔ سفارشگذاری اشاره کرد.
حدود ۹۵ درصد ظرفیت نیروگاههای برقآبی کشور در استان خوزستان و تحت مدیریت سازمان آب و برق خوزستان قرار دارد. ۴۰ تا ۵۰ درصد مصرف انرژی خوزستان در تابستان به وسیله نیروگاههای برقآبی تامین میشود که در سال ۱۳۹۸ سهم این نیروگاهها ۲۲ هزار و ۵۳۶ گیگاوات ساعت، معادل ۴۷ درصد از کل انرژی تولیدی استان بوده است.
همچنین تابستان امسال شرکت بهرهبرداری از سد و نیروگاههای برق آبی سازمان آبوبرق خوزستان موفق به کسب رتبهٔ برتر کشور در تامین برق مصرفی تابستان ۹۹ شده است.